Nikola Nikić legendarni član FK Željezničar, danas trener Bratstva iz Gračanice, u razgovoru za “Nezavisne novine“ rekao je kako Željo nikada nije imao bolje uslove i lošiju ekipu.

“Plavi” se ove godine grčevito bore za mjesto koje vodi u Evropu. Rezultati su daleko ispod očekivanja navijača i simpatizera kluba, među koje sebe svrstava i Nikola Nikić. Osim loših partija i skromnih rezultata, smetaju mu, kaže, i prepirke između aktuelne i bivše uprave.

“Ne znam šta se ovo dešava. Gledam i ne vjerujem kako igra moj Željo. Nikad u istoriji nismo imali bolje uslove, prije svega mislim na terene za trening. Pogledajte Grbavicu – tek sad liči na stadion. Taj travnjak, onda podrška navijača, mojih Manijaka je izuzetna, i opet ništa”, kazao je Nikić.

Smatra da aktuelni igrački kadar ne zaslužuje dres tima koji igra u elitnom razredu bh. fudbala.

“Nikad nismo imali slabije igrače. Nekad se pitam ko je pravio selekciju i na koji način. Nadam se da se niko neće naći uvrijeđen, ali Željo mi se danas čini u rangu nekog niželigaša Bratstva. Mi se mučimo sa nekim kilavim klubovima i strepimo, a nekad smo sa nekoliko komada sa Grbavice ispraćali Dinamo, Partizan, Hajduk, Crvenu zvezdu…”, ističe Nikić.

Iako je razočaran, krivce ne želi imenovati. Ljudima koji vode “plave” poručuje da urade sve što mogu kako bi popravili situaciju.

“Cijenim svakog čovjeka koji je u Želji i koji hoće da pomogne. Međutim, ne vidim razlog za nekim prepucavanjem aktuelnih čelnika sa bivšim. Ako je neko sada na funkciji, onda neka se uhvati posla i uradi sve što može da poboljša stvari. Ne treba pričati o prošlosti. Idemo naprijed, treba gledati šta možemo novo i bolje napraviti. Isto tako gledajte samo stadion kako danas izgleda, a to je zasluga i nekih bivših”, tvrdi Nikić.

Dotakao se u ovom trenutku jedne od najbolnijih tema za navijače… To je svakako nedavni teški poraz na domaćem terenu od vječitog rivala Sarajeva 0:3.

“Poraz u derbiju najviše boli. Nekada sam imao svoju teoriju da Željo može dobiti Sarajevo i kada je najlošiji, ali je, nažalost, i to palo u vodu. Očito da nisam dobar prognozer”, rekao je Nikić.

Osim Željezničara, u srcu nosi i svoj takođe bivši klub PAOK. “Crno-bijeli” iz Soluna prošlog vikenda su nakon 34 godine čekanja treći put u svojoj istoriji osvojili titulu prvaka Grčke.

“I meni je praznik kada neki moj klub osvoji titulu. Radujem se. Čestitao sam prijateljima iz PAOK-a. Veličanstvena proslava je bila. Žao mi je što nisam bio tamo. Taj temperament i naboj koji imaju Grci kada je u pitanju fudbal graniči se sa ekstremizmom”, ističe Nikić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here