Dragan Stojković Piksi je novi selektor Srbije. Bivši jugoslovenski reprezentativac je potvrdio da je to slučaj i on će povesti Srbiju ka Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ali sa nešto drugačijim timom,

Srbija nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo ovog ljeta, poslije poraza od Škotske u Beogradu prošlog novembra, a Ljubiša Tumbaković je otišao sa mjesta selektora.

Sada je Piksi stigao na njegovo mjesto poslije više mjeseci čekanja, a postoje indicije da bi jedan od Stojkovićevih prvih poteza mogao da se tiče drugačijeg sastava reprezentacije.

Kako navodi Kurir, Stojković je riješio da napravi određene promjene u igračkom sastavu reprezentacije. On će se zahvaliti pojedinim igračima poput dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova.

Isti portal navodi i da će novi kapiten Srbije postati Dušan Tadić, u kojeg Piksi ima ogromno povjerenje, u prilog čemu svjedoče i njegove riječi prije par godina.

“Tadićeva magična igra i gol su samo potvrda da se radi o vanserijskom igraču. Fantastičan osjećaj za prostor, tehnička savršenost, lakoća driblinga i egzekucija… To su elementi koja ga svrstavaju u red najboljih igrača današnjice”, rekao je Stojković za Blic poslije Tadićevog maestralnog performansa u dresu Ajaksa protiv Real Madrida 2019. godine.

Reprezentacija Srbije već 24. marta počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Republike Irske.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here