Gabriel Batistuta je za mnoge bio jedan od najboljih napadača Evrope 90-tih prošlog stoljeća, a briljirao je u dresu Fiorentine i Rome.

Batistuta je oduševljavao javnost igrama u dresu Fiorentine, a kasnije je zaigrao za Romu s kojom je prije 20 godina uspio da osvoji Scudetto. Legendarni napadač karijeru je završio 2005. godine i totalno se povukao iz javnosti.

Argentinac je imao velike probleme s bolovima u koljenima zbog čega je čak razmišljao o amputaciji nogu. Bolovi i dalje postoje, ali u mnogo manjoj mjeri i Batistuta konačno može da uživa u penziji.

Ovih dana u javnosti se pojavila jedna od njegovih izjava kada ga je jedan od novinara pitao da li je istina da njegov sin radi u fotokopirnici i zašto je to tako.

“Da, moj Joaquin radi tamo”, kazao je Batistuta, a onda je novinar nastavio: “”Ljudi govore: ‘Batijev sin radi u fotokopirnici’, kao da radi nešto nedostojno, slažete se, ali i to je pošten posao”.

“Mogao bih svakome od svoje djece da dam po jedan automobil bez problema, ali ne znam da li bi ih to usrećilo i koliko bi ta sreća trajala. Jer kada uđu u taj auto, znali bi da to nije njihovo i da im je to tata kupio. Razumijem da je drugačiji doživljaj kada voze neki manje lijep automobil, ali imat će na umu da su to sami zaradili. To što moja djeca imaju svoj posao za mene znači da sam im ja poklonio dostojanstvo”, zaključio je Batistuta.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here