Emir Spahić

Proslavljeni kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, koji se oporavlja nakon saobraćajne nesreće, nakon dužeg vremena oglasio se na društvenim mrežama.

Na današnji dan odlučio je Spahić prisjetiti se navijača BiH Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića koji su poginuli vraćajući se iz Litvanije sa historijske utakmice Zmajeva.

Tekst objavljen na Facebook profilu Emira Spahića prenosimo u cijelosti:

“Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti, na dan kad su moji snovi postali java, na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere…Kaunas (Litvanija). Vedo Ibišević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu!!!! Suze, osmijeh….oko nas pjesma, slavlje, navijanje…. Osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni šta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor…. I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske… Tri mlada Krajišnika, tri sina bosansko-hercegovačka su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest! Braćo naša hvala vam za svaki sekund pažnje, sekirancije, nervoze, pjesme, šutnje…. Nikad vas zaboraviti nećemo, nikad!!!! Sa neba će se vaš glas za Bosnu čuti, nek vam je rahmet vječni Krajišnici ljuti”, napisao je Spahić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here