Rukometna reprezentacija BiH uskoro nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a u goste će Zmajevima 14. marta stići Austrija.

Zmajevi su se slabim rezultatima već na startu kvalifikacija doveli u težak položaj iteško je očekivati plasman na EP, a došlo je i do smjene na klupi. Novi selektor je postao Ivica Obrvan, koji je danas saopštio konačni spisak igrača za ovaj meč.

Sa spiska je otpao Marko Panić, za kojeg je sam Obrvan rekao da računa da zajedno s Benjaminom Burićem bude vođa našeg nacionalnog tima. Panić će utakmicu i okupljanje propustiti iz privatnih razloga.

Na spisku Obrvanu su ostali:

Benjamin Burić (Flensburg), Nebojša Bojić (Riko Ribnica), Admir Ahmetašević (Puente Genil), Alen Ovčina (Sloboda), Haso Ćosić (Maglaj), Senjamin Burić (PPD Zagreb), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Elmir Građan (Eurofarm Rabotnik), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Mirko Herceg (Gyongyos), Edo Mehinagić (Maglaj), Ivan Karačić (Maccabi), Josip Perić (Eurofarm), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Dragan Pavlović (Koper), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Neven Stjepanović (Eurofarm).

Meč protiv Austrije selekcija BiH igra 14. marta u Bugojnu, a okupljanje reprezentacije je zakazano za 8. mart na Ilidži.

(scsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here