Odlične partije u dresu Montpelliera 24-godišnjeg Mihaila Ristića natjerale su selektora Srbije, Tumbakovića da mu uputi poziv za možda i najvažnije utakmice koje slijede u oktobru, protiv Norveške u baražu za EP, te Mađarske i Turske u Ligi nacija.

Mihailo Ristić rođen je u Bijeljini i Srbiju smatra svojom zemljom, a ne Bosnu i Hercegovinu iako je tamo rođen.

– Ne bih da zvučim po nekom klišeu, ali za svakog ko se bavi sportom, nema veće privilegije nego kad na grudi staviš grb zemlje koju voliš. To je maksimum! Biti dio ekipe koja predstavlja Srbiju. Nema dalje! Ovo je čast za mene i moju porodicu.

Dok je bio mlađi igrač kaže da su ga zvali iz selekcije BiH, ali je odabrao Srbiju?

– Sjećam se tih dana, još nisam imao profesionalni ugovor sa Zvezdom. Trebalo je da idem u Sarajevo. Pred put me je pozvao direktor Omladinske škole Srđan Vasiljević u svoju kancelariju. Kaže mi, neko je došao da te vidi. Bio je to Veljko Paunović, tada selektor mlade reprezentacije. Rekao mi je da me želi u timu, u reprezentaciji. Jedva sam dočekao. Srbija je moja zemlja. Bilo je uspona i padova, stagniranja u karijeri, ali nikada nisam ovih godina ni pomislio da mogu igrati za neku drugu reprezentaciju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here