Nesuđeni nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Salanović je trenutno član Thuna sa kojim igra u najvišem rangu švicarskog fudbala, a u koji je stigao 2018. godine i sa kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Salanović je na stolu imao ponudu da nastupa za reprezentaciju BiH ali je tu ponudu odbio i odlučio da nastupa za Liechtenstein.

U razgovoru za worldfootballindex.com dotakao se brojnih tema, između ostalog i kakav je bio osjećaj igrati protiv svoje zemlje.

“Najbolji trenutak u karijeri mi je bila utakmica protiv moje Bosne i Hercegovine, to je bila veoma interesantna utakmica”, rekao je Salanović i dodao:

“Svaka utakmica na internacionalnom nivou je specijalna jer predstavljate svoju državu u različitim zemljama u svijetu.”

“Svaki susret je težak za Lihtenštajn jer imamo puno igrača-amatera u reprezentaciji. U Lihtenštajnu imam drugačiju ulogu jer trebam pomoći mladim igračima i amaterima da se poprave. Razgovaram sa njima i odgovaram na njihova pitanja.”

Podsjetimo, Salanović je u dresu reprezentacije Lihtenštajna nastupao na Bilinom polju protiv Bosne i Hercegovine, a Zmajevi slavili rezultatom 4:0.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here