Europska nogometna asocijacija (UEFA) održat će u utorak u Amsterdamu hitan sastanak gdje će se odlučiti o eventualnom odgađanju predstojećih utakmica baraža za Europsko prvenstvo 2020. godine zbog koronavirusa, u kojima nastupa i Bosna i Hercegovina.

Mečevi baraža za plasman na ovogodišnje Europsko prvenstvo, kao i pojedine prijateljske utakmice koje su u planu ovog marta, mogle bi da budu odgođene zbog širenja koronavirusom, a više o tome znat će se nakon sastanka europske “Kuće nogometa” naredne sedmice.

UEFA je u stalnom kontaktu sa vladama svih zemalja u kojima su registrirani slučajevi oboljelih od koronavirusa. Imat ćemo i razgovore sa predsjednicima nacionalnih nogometnih saveza i nakon toga ćemo donijeti odluku. Zdravlje je prioritet i ono dolazi ispred sporta – saopštilo je ovo regulatorno tijelo.

Ukoliko se to desi, mečevi bi mogli da budu pomjerni za sredinu aprila, što znači i da će se susret između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske, kao i Norveške i Srbije, koji su zakazani za 26. mart, takođe naći među njima.

Brojni mečevi u Italiji i širom Europe u proteklih sedam dana igraju se pred praznim tribinama ili se odgađaju zbog virusa COVID-19 koji je na Starom kontinentu, za sada, najozbiljnije pogodio Apeninsko poluostrvo, iz tog razloga je i odgođen duel Juventusa i Intera.

(hayat.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here