Asistent u stručnom štabu selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušana Bajevića, Slaven Musa je istakao da će Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić u budućnosti nastupati za našu reprezentaciju.

– Ahmedhodžića i Hadžikadunića nema na spisku jer su u proceduri promjene sportskog državljanstva i ne mogu konkurisati za ove utakmice. Pogledali smo mnogo njihovih utakmica i zaključili da su oni kapacitet za reprezentaciju. Oni su izrazili želju da igraju za našu reprezentaciju, ali dužina procedure je razlog zbog kojeg oni nisu ovdje trenutno. Anel Ahmedhodžić će sutra dobiti bh. pasoš i na osnovu toga se pokreće proces dobijanja sportskog državljanstva. Nadam se da će se što prije oni nama pridružiti, rekao je Musa i dodao:

– Djelimično je tačno da nemamo iskustva u odbrani barem internacionalnog međutim za Šunjića i Bičakčića ne možemo reći da nisu iskusni jer većinu karijere igraju u inostranstvu. Imamo problema na tim pozicijama, tražimo najbolje riješenje i iz tih razloga su Besim Šerbečić i Siniša Saničanin ovdje, igraju dobro, igraju standardno i nadam se da će odgovoriti tim zahtjevima. Kada igrate protiv Immobilea, Lewandowskog, Milika, svaka odbrana ima problem protiv njih. Mi smo uvjereni da će momci opravdati naše povjerenje i da ćemo sa njima dobiti kvalitetu koja treba reprezentaciji.

– Možda su ”samo” dva igrača iz PL BiH, ali po nekom dosadašnjem iskustvu smo pokazali da pratimo našu ligu. Mnogo smo to pratili, mnogo je bitno da ti igrači nisu samo broj na popisu već da aktivno konkurišu. Cipetić može konkurisati na desnom beku, a Šerbečić na stoperu. Nadam se da će nastaviti igrati dobro, ta situacija se može promijeniti. Na ostalim pozicijama imamo bolje igrače koji igraju vani, te je to jedan jedini razlog što oni nisu tu, no dokaz je da ih pratimo i da ozbiljno računamo na njih.

– Igrači koji su na spisku, ovih 27, njima vjerujemo kako prvom tako 27. Nema puno igrača koji nisu imali minutaže puno, ali ispred mene je sve objašnjeno, pa ne bih ulazio u dalje analize.

– Definitivno huk s tribina puno znači, nadam se da će ovo što prije završiti i da ćemo se što prije vratiti našim uobičajenim aktivnostima.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here