Robert Lewandowski (33) napustio je Bayern i postao je novi član Barcelone.

Poljski napadač dugo je tražio izlaz iz Bayerna. Na kraju je dogovor postignut i Lewa će ubrzo potpisati trogodišnji ugovor s Barcelonom.

U razgovoru za Bild iskusni fudbaler ističe da mu je prethodnih nekoliko sedmica bilo veoma teško jer je silno želio da napravi transfer.

“Posljednjih nekoliko sedmica bile su veoma teške. Nije mi lako da nađem prave riječi jer se dosta toga dešava u mojoj glavi. Pokušavam ostati opušten. U tome su mi pomogle godine i iskustvo. Vjerovatno bih imao više stresa da sam mlađi. Na kraju sam sretan što se sve završilo. Ovo je za mene novi korak u karijeri”, rekao je Lewandowski za Bild.

O razlogu zbog kojeg je otišao u Barcelonu Xavi je rekao.

“Želio sam se isprobati u novoj ligi. Tu sam odluku još davno donio, iako je bila najteža u životu. Želio sam početi novi život negdje drugo i s porodicom sam napravio ovu odluku”.

“Xavi mi je rekao da ćemo zajedno dobro funkcionisati i da možemo mnogo toga ostvariti. Ima jasan plan kako Barcelonu vratiti na vrh. Došao sam ovdje zbog trofeja”, rekao je Lewandowski.

To što će uskoro napuniti 34 godine ga ne brine previše.

“Znam da ću uskoro imati 34 godine. To mi ne smeta, osjećam se veoma dobro fizički i mentalno. S Bayernom je ovo bio dug i težak put, ali smatram da se na kraju svi možemo pogledati u oči”, dodao je Lewa.

Iskusni napadač koji će uskoro proslaviti 34. rođendan dogovorio je saradnju s katalonskim klubom, a nakon dugih pregovora Bayern je prihvatio ponudu Barcelone od 45 miliona eura i Poljak seli na Camp Nou.

Bayern je danas potvrdio na zvaničnim stranicama da je postignut dogovor s Barcom o transferu Lewandowskog. Oglasili su se i čelnici kluba.

“Za obje strane je dobro što je sve konačno završeno. Robert je zaslužio naše poštovanje. Ovdje je osvojio sve i zahvalni smo mu na tome”, rekao je predsjednik kluba Herbert Hainer.

Izvršni direktor kluba Oliver Kahn je rekao:

“Dogovorili smo transfer Roberta Lewandowskog s Barcelonom. Uskoro će sve biti zvanično. I prije su veliki igrači odlazili iz Bayerna i klub se nije raspao. Uvijek smo pravili još veće uspjehe. Zahvala Robertu za sve što je učinio”.

Hasan Salihamidžić je imao posebne riječi za sjajnog poljskog napadača.

“Robert Lewandowski je napravio velike stvari za Bayern. Dugo smo razgovarali s kolegama iz Barcelone kako bismo dogovorili sve detalje. Jutros se Lewa oprostio od svih, a po povratku iz SAD-a će doći da popijemo kafu. Želimo mu sve najbolje u novom klubu”.

Poljski napadač je s Bayernom u prethodnih osam godina osvojio apsolutno sve što je mogao. Također, porušio je brojne rekorde, a u 375 utakmica postigao je 344 pogotka.

(sport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here