Bivši reprezentativac BiH Marko Topić nedavno je u velikom intervjuu za life.ba prisjetio se kako je 1997. godine u Bariju na Mediteranskim igrama na susretu između BiH i Hrvatske bio pljuvan nakon postignutog gola od strane igrača Hrvatske.

U razgovoru za hercegovina.info Vladimir Vasilj rekao je svoju stranu priče.

– U trenutku kada je Topić postigao pogodak, trčeći prema klupi naše reprezentacije je urlao, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača. Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona je postao Marko Topić. Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka “pljunuo na grb i dres” Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta. Niko na tako ružan i ponižavajući način nije slavio pogodak protiv Hrvatske kao što je on to učinio, kaže Vladimir Vasilj.

Što je njega kao Hrvata ponukalo na takvo ponašanje?

– Mislim da je razlog bila njegova frustracija time što nije bio pozvan u hrvatsku reprezentaciju. Zanimljivo je da Topić izvlači stvari od prije 23 godine te spominje da je vrijeđan na nacionalnoj osnovi iako je Hrvat, što nema veze sa zdravim razumom.

Jednako tako Topić se sada sjetio i zviždanja himnoj u Širokom Brijegu. Čemu, upravo u ovo vrijeme, izvlači stvari iz prošlosti kojima proziva Hercegovce i neke političke stranke?

– Mislim da ključ leži u tome, što je on želio mjesto pomoćnika selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje nije dobio. Za to su navodno krivi Hercegovci i HDZ. Mislim da je žalosno da se Marko Topić služi čak i politikom i nacionalizmom da bi dobio poene kod čelnih ljudi Saveza, kazao je Vasilj.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here