Ryan Murphy je već dobro upoznat s intenzivnim treninzima. Kao olimpijski plivač sa zlatnom medaljom, on često odradi i do 9 treninga u vodi, tri treninga s utezima i dva treninga na kopnu tokom uobičajene sedmice.

Iako su Olimpijske igre trenutno odgođene, Murphy nije dozvolio da njegova kondicija i treninzi ispaštaju zbog toga. Osim toga, ovaj profesionalni plivač također vodi dosta računa o svojoj ishrani, a u nedavnom intervjuu za Men’s Health on je otkrio kako izgleda njegova ishrana tokom tipičnog dana.

Njegova filozofija kada je ishrana u pitanju jeste da sve bude jednostavno.

Iako Murphy nije jutarnji tip, on se budi u 5:20 ujutro kako bi vježbao. Budući da ne želi jesti ništa prije prvog jutarnjeg treninga, on za prvi obrok odabere samo jednu bananu. Nakon što završi s vježbanjem, Murphy priprema svoj svakodnevni doručak. Obrok se sastoji od omleta s lososom, špinatom, lukom i gljivama. Nakon toga, on pojede zdjelu jogurta s bobicama i granolom.

Za vrijeme ručka Murphy jede piletinu, losos ili puretinu, neposredno prije popodnevnog treninga. Tipičan ručak Murphyja uključuje neku vrstu proteina i ugljikohidrate poput riže ili kvinoje.

Njegov najveći obrok u toku dana je večera. Kada poželi nešto slatko, on poseže za omiljenom grickalicom: zdjelom jogurta, bobicama i granolom.

Iako je njegova ishrana relativno dosljedna, sportaš prilagođava obroke u zavisnosti od toga šta mu se jede. Najviše jede ugljikohidrate kada mu je potrebna energija, a proteine kada se želi oporaviti od treninga.

“Ishrana je ogroman dio mojih performansi”, rekao je. “Uložio sam mnogo vremena i energije u pronalaženje onoga što djeluje za mene.”

(body.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here