Oliver Kahn je svoj status legendarnog nogometaša stekao u Bayernu – čak je i stekao nadimak ‘Der Titan’.

Prikladno nazvan ‘Titanom’ je možda bilo tijekom njegove profesionalne nogometne karijere, ali to ne znači da će se on smekšati protiv bilo kakve vrste protivnika u jednokratnom meču, uključujući devetogodišnjake u dobrotvoronom šutiranju penala.

Tor je knjiga koja se fokusira na povijest njemačkog nogometa, tvrdi da je Kahn sudjelovao u izvođenju penala protiv gomile devetogodišnjaka u dobrotvorne svrhe.

Prema priči, svaki put kada bi mladi postigli gol protiv legende Bayerna, novac bi se donirao u dobrotvorne svrhe.

Nažalost za devetogodišnjake, 50-godišnji njemački vratar nije imao namjeru dozvoliti da ga savladaju i na kraju je obranio svaki šut.

Čak i kada je u pitanju dobrotvorna organizacija, čovjek je čuvao svoju reputaciju ‘Der Titana’.

Ako je netko još uvijek sumnjičav prema pobjedničkom mentalitetu bivšeg njemačkog internacionalca, sada je i sam govorio o tome koliko je važan govor tijela u usmjeravanju straha u srce svojih protivnika.

“Često koristim govor svog tijela kako bi svom timu pokazao potpunu prisutnost i kako bi svojim suparnicima ulio poštovanje ili još bolje strah”, objasnio je.

“Vratari trebaju element ludila. Tko bi drugi stajao ondje i dopustio ljudima da mu šutiraju loptu u lice i stomak, i još uvijek misle da je to sjajno?”

Unatoč Kahnovom perfekcionističkom stavu, Nijemac se smatra jednim od najboljih čuvara u povijesti i priznao je da ne može biti zadovoljniji sa onim što je postigao u karijeri.

“Tijekom godina ništa više nisam mogao tražiti”, rekao je za internetsku stranicu Bundeslige.

“Osjećam se zahvalno što mi je tijelo izdržalo tako dugo i uspio sam proslaviti toliko velikih uspjeha u klubu kao što je Bayern. Bilo je toliko emotivnih trenutaka, ali i nekoliko emocionalnih lomova.”

“Nisu uvijek istniski naslovi povezani sa emocionalnim vrhuncem. Ponekad su to i manji trenuci.”

(svijetkladjenja.com)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here