Sve zemlje nekadašnje Jugoslavije jučer je pogodila vijest kako je slavni muzičar Đorđe Balašević preminuo uslijed upale pluća.

Balašević je bio veliki ljubitelj nogometa i navijač Crvene zvezde, a veoma je cijenio i kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

– Sve je manje i trenera mojih godina, a kamoli igrača, šta vam je, ne zovu me više ni za „živi zid“. Jedino sam zapamtio da ne smije rukom, nekad sam za opkladu od 10 šuteva sa šesnaesterca bar tri puta pogađao prečku, a zadnji put kad sam to pokušao, lopta je tri puta odskočila do gola. Ali gledam sve živo, navijam za naše, istina da se nekad zbunim, jednom sam u sastav BiH silom trpao Ibrahimovića, jedva su mi objasnili da je Zlatan definitivno Šveđanin. Činilo mi se da bi on i Džeko bili idealan tandem, i uopšte, ako malo slobodnije ukomponujem tim, uparim i Modrića i Pjanića, postavim Baneta Ivanovića na centralnog beka, ispred Oblaka, Matić malo ispred, da kvari, Srna, Kolarov, Kolašinac, tu mi i Rakitić visi, Perišić lijevo (šta ću s Mandžukićem!?), pa ovaj mali Milinković-Savić iz Lazija, kako god da okreneš, ja možda i imam problema s nostalgijom, a moja reprezentacija i manjih problema s registracijama, ali bi uzela prvenstvo da bi se sve pušilo…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here