Francuski nogometni reprezentativac i član Manchester Uniteda, Paul Pogba objasnio zbog čega je primio islam.

Zvijezda Manchester Uniteda kazala je kako se preispitivao mnogo oko nekih stvari prije nego je odlučio primiti islam zahvaljući kojem je pronašao unutrašnji mir.

Nakon što je prošao kroz težak period u životu, Pogba je odlučio proučavati religiju tako što je pratio nekoliko prijatelja koji su se okrenuli vjeri.

– Za mene je to sve. To čini da sam zahvalan na svemu – rekao je Francuz, te dodao:

– Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam bio rođen kao musliman, iako je moja majka muslimanka. Odrastao sam s respektom prema svima.

Pogba je rekao jednu jako bitnu stvar.

– Islam nije slika koju svi vide – terorizam… To što čujemo u medijima je nešto sasvim drugo. Islam je nešto prekrasno. Kada ga upoznate, svako može osjetiti da je u spoju s islamom – objasnio je Pogba.

– Islam sam spoznao kroz mnogo prijatelja koji su muslimani. Uvijek smo pričali o tome. Često sam se ispitivao o nekim stvarima, a onda sam počeo istraživati. Jednom sam klanjao s mojim prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjećao sam se sjajno. Od toga dana samo sam nastavio praktikovati molitvu. Morate se moliti pet puta dnevno, to je jedna od pet islamskih dužnosti – rekao je poznati francuski nogometaš.

Iz Pogbinih riječi da se zaključiti da je u islamu spoznao sve stvarne vrijednosti vjere.

– Razlog zbog kojeg se molite jeste da molite za oprost i bude zahvalni na svemu što imate, zdravlju i svemu ostalo. To je religija koja je otvorila moja shvatanja i koja me možda čini boljom osobom. Više razmišljate o životu nakon smrti – kazao je Pogba te dodao:

– Ovaj život je test. Baš kao što sam ja ovdje sa vama, iako niste musliman, vi ste normalno ljudsko biće. Čovjek ste i ja vas poštujem zbog onoga što ste, respektujem vašu religiju i boju kože. Islam je ustvari poštovanje ljudskosti.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here