Dan nakon što je objavio spisak za Finsku i Francusku selektor Ivaylo Petev odgovarao je uživo novinarima preko Youtube kanala Nogometnog saveza BiH te svojim izjavama dobro nasmijao svojim odgovorima, pa je ovo obračanje više ličilo na neku dobru komediju, nego na neku konferenciju za novinare.

Naime, na pitanje jednog novinara, da li računa na igrače kao što su Mario Vrančić, Dino Hotić, Deni Milošević, Senad Lulić?

Selektor je odgovorio; “Računam na sve mlade igrače, ali nisam želio oštetiti U21 reprezentaciju BiH i uzeti im igrače.”

Selektor je očigledno zaboravio da su pomenuti igrači daleko od mlade reprezentacije, jer Vrančić ima 31. godinu, Hotić 25, Milošević 26, a Lulić 35. godina.

Ali to nije bilo sve, već na pitanje Zašto je pozvan Pirić koji nije standardan u klubu?

Selektor je odgovorio: “Kenan Pirić je iskoristio svoju šansu sada protiv Italije kada je branio za reprezentaciju. Mlad je i kvalitetan golman. On je budućnost reprezentacije.”

“Kenan Pirić je iskoristio svoju šansu protiv Italije…” – 0:2 za Italiju.

“…mlad je i kvalitetan golman. On je budućnost reprezentacije…” – 26 godina, NULA minuta za Maribor ove sezone.

“Ne možeš ne igrati mjesec za svoj klub, a igrati u reprezentaciji…” – jedini nastupi u zadnjih 8 mjeseci su u dvije utakmice reprezentacije.

Asmir Begović nije dobio poziv Peteva, koji je u posljednjih mjesec dana upisao više nastupa (6), nego sva trojica pozvanih golmana zajedno (5). Mjesta za Asmira na spisku nije bilo, a razlog nije korona virus.

Ne kaže se džabe, “nigdje kao u Bosni i Hercegovini”!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here