Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nalazi se trenutno s Barcelonom na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Katalonski klub je prije dva dana doputovao u Miami gdje će nastaviti pripreme za novu sezonu, a planirano je da Barcelona odigra ukupno četiri utakmice u Americi.

Na spisku igrača koji su otputovali u Miami našao se i Pjanić iako su svi mislili da ga je Xavi već otpisao. No, Pjanić je u prve dvije sedmice priprema oduševio Xavija koji se predomislio i odlučio je bh. veznjaku dati šansu da se dokaže.

Međutim, katalonski Sport danas je iznenadio sve vijestima da će Pjanić napustiti kamp Barcelone u Miamiju i vratiti se u Evropu.

Sport navodi da je Pjanić dobio dozvolu od Xavija da na nekoliko dana napusti pripreme i vrati se u Evropu, ali su odmah demantovali da je u pitanju neki transfer već se vraća zbog privatnih obaveza.

Naime, Pjanić će se iz Miamija vratiti u Nicu gdje se nalazi njegova supruga Josepha koja bi uskoro na svijet trebala donijeti njihovo drugo dijete. Pjanić je dobio dozvolu da prisustvuje porođaju svoje supruge, a zatim će se vratiti u Miami.

Barcelona u srijedu igra prvi pripremni meč u Americi protiv Intera iz Miamija, a Pjanić gotovo sigurno neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Pjanić i Josepha imaju zajedno sina Edina koji se rodio 2013. godine, te će im ovo biti drugo zajedničko dijete.

Tek nedavno je Josepha potvrdila da je trudna i to su vješto krili od očiju javnosti. Ona i Miralem zajedno su već 13 godina, a nedavno su proslavili i svoju godišnjicu.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here