Jednog od najboljih prijatelja Miralema Pjanića kontaktirali su iz Katalonci iz Sporta i obavili s njim razgovor, a njih je sve zanimalo o Pjaniću, pa im je Adis Junuzović mnogo toga otkrio. Razlog ovog razgovora je naravno interesovanje Barcelone za veznjaka Juventusa i reprezentativca BiH Miralem Pjanića.

“Miralem je igrač izvanredne tehnike. Uspijeva da igra brzo, s nekoliko dodira i da loptu pošalje tačno tamo gdje želi jer svojim očima vidi neke puteve koji ostali igrači ne mogu ni da zamišljaju. Uvijek je s podignutom glavom, savršenim dodavanjima i mnogim asistencijama saigračima. Ne treba zaboraviti njegove velike sposobnosti prilikom izvođenja slobodnih udaraca. U Juventusu se zapravo govori da ima svoju ‘mattonelu’ i da odatle nikada ne promašuje kada šutira premagolu”, ispričao je Junuzović za Sport.

“Pjanić je sjajan profesionalac, nikad nisam vidio tako odlučnu i marljivu osobu poput njega. Miralem je inteligentan dječak, njegovi suigrači i njegovi treneri ga jako vole jer na terenu uvijek daje sve. Gledajte, kako ga prijatelji zovemo, on je primjer koji treba slijediti i, također, iz tog razloga, uspio je dostići najvišu razinu”.

Pjanić je sa svojih 30 godina igrao na gotovo svim pozicijama u sredini: gdje mislite da iz njega možete izvući najbolje?

“Dobro ga vidim kao broj 8, ali vrlo je duktivan igrač i vrlo dobro se snalazi u Juventusu kod Maurizija Sarrija. To jasno pokazuje da govorimo o jednom od najboljih veznjaka u cijeloj Evropi”.

Nije slučajno što je u Italiji već osvojio sve …

“Da, u Italiji je Mire prešao dug put i sada je svjestan da može sjesti za stol s najboljim u Evropi. Vođa je bosanskohercegovačke reprezentacije, a u Seriji A je već osvojio sve, demonstrirajući i potvrđujući svoj ogroman talent iz sezone u sezonu. U Rimu je bio otkrivenje i veliki protagonist, ali posebno me se dojmilo što je postigao u Torinu. Sljedeći mu je cilj, jedino što mu nedostaje, osvojiti Ligu prvaka”.

Da li vas iznenanađuje to što ga želi Barcelona?

“Nikako. Ne bih vam ovo trebao reći, ali igranje u Bareloni oduvijek je bio Pjaniću san. Ne propušta ni jednu utakmicu Barcelone, jer je potpuno zaljubljen u predivan stil igre i filozofiju kluba. Mire ima razinu igranja u bilo kojem klubu na planeti”.

Međutim, priča se da je oduvijek volio Real Madrid …

“Nije tako. Jedina istina je da je Pjanić kao fudbaler volio Zinedinea Zidanea. Istina je upravo to. Na fudbalskoj razini Mire voli Barcin DNK, u to nema nikakve sumnje”.

Kako je Pjanić reagovao na Barcin interes?

“Nije problem, bez obzira što će se dogoditi. Znam da će Miralem biti stopostotni profesionalac tokom cijelog boravka u Juventusu. Danas ne znam hoće li ovog ljeta mijenjati momčad ili ne, kažem vam istinu, ali siguran sam da će dok Pjanić igra za Juve dati sve od sebe da sa Starom damom osvoji bilo koji mogući naslov i nastavi rasti zajedno sa svojim sjajnim saigračima”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here