Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice Zmajeva i kao njegov predhodnik Dušan Bajević svojim spiskom sve iznenadio.

Naime, ponovo je dobio poziv u reprezentaciju golman Maribora, Kenan Pirić, koji je član najtrofenijeg kluba u Sloveniji samo na papiru, jer zadnji put je bio u kadru za neku utakmicu 21. novembra 2020. godine, a nastup u dresu Maribora nije upisao još od 22. jula 2020. godine.

Kenan Pirić je golman koji nema klupske karijere, već samo reprezentativnu jer za reprezentaciju je branio cijeli susret protiv Italije 18. novembra, dok protiv Irana u prijateljskom susretu 12. novembra branio je 70 minuta.

Kako i po kojem kriteriumu je Pirić zaslužio poziv u reprezentaciju to znaju i ptice na grani, ali svi šute jer je to u Bosni i Hercegovini “normalno”.

Biće da nemamo golmana, ali nije tako mnogo je golmana koji brane redovno i jako dobro, spomenut ćemo ih samo nekoliko; Ajdin Mulalić (26-godišnji golman Domžala, koje za poraz ne znaju još od 9. decembra 2020. godine), Ammar Helač (22-godišnji golman Austrie iz Beča, bivši mladi reprezentativac Austrije), Vladan Kovačević (22-godišnji golman Sarajeva)…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here