U sklopu projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”, danas su počeli radovi na OS “Asim Ferhatović-Hase” u Sarajevu, te će na ovom stadionu biti postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima.

Početku radova su prisustvovali predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Član Izvršnog odbora Fuad Čolpa i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Već ranije su započeti radovi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu “Tušanj” u Tuzli, kao i na stadionu “Rođeni” u Mostaru.

Projekat se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava FSBiH, a u realizaciji ovog kapitalnog projekta rekonstrukcije terena u Bosni i Hercegovini učestvuju klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

Generalni sekretar FSBiH Adnan Džemidžić je povodom početka radova na “Koševu” izjavio:

– Veliko nam je zadovoljstvo što su krenuli radovi na našem najvećem stadionu. Rekonstrukcija premijerligaških terena i ugradnja hibridne podloge na našim stadionima je jedan od najznačajnijih projekata koje je pokrenuo naš Savez u saradnji sa UEFA-om.

Radi se o kompleksnom zadatku, ali FSBiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem ima kapaciteta da ovaj projekat realizuje na najbolji mogući način. Mi ćemo vrlo brzo imati savremene terene na kojim će stasavati nove generacije igrača, koji će u budućnosti nositi igru naših nacionalnih selekcija – rekao je Džemidžić.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here