Fudbalska  javnost u BiH s nestrpljenjem i dozom zabrinutosti isčekuje imenovanje novog selektora Zmajeva. S obzirom da je već svima poznato stanje u N/FS BiH, gdje najvažnije funkcije obavljaju ljudi koji nemaju veze sa fudbalom opravdana je zabrinutost javnosti oko svakog poteza Saveza.

Nadu ipak daje imenovanje Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića u komisiju koja će predložiti novog selektora. Naravno, bh. navijači žele da tu funkciju preuzme legendarni kapiten Sergej Barbarez. Istina Barbarez nema iskustva u tom pogledu, ali to iskustvo nisu imali ni Schevchenko koji postiže sjajne rezultate sa Ukrajinom ili Dejan Stanković sa Crvenom Zvezdom.

Čini se da bi ovaj put N/FS BiH mogao udovoljiti navijačima, ali ne iz dobrih razloga. Naime, imenovanje Barbareza za selektora bi skrenulo pažnju javnosti sa nedavnih skandaloznih odluka Saveza i istovremeno umirilo najvatrenije navijače BiH koji bi stali uz legendarnog kapitena.

Sličan potez savez je uradio 2007. godine kada je doveden Miroslav Ćiro Blažević. Vrijeme je zaista za Barbareza da bude više uključen u bh. fudbal, ali biti će prava šteta ako na mjesto selektora dođe zbog loših namjera čelnika Saveza.

(penal.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here