U 21. kolu PLBiH derbi susret odigran je u Banja Luci, gdje je Sarajevo slavilo protiv Borca 2:0 a strijelac je bio Tatar u 43. i 72. minuti susreta.

Osim prekida u 53. minuti meča zbog prestanka rada jednog od reflektora na Gradskom stadionu i ovaj susret je obilježilo fašističko skandiranje domaćih navijača.

Delegat susreta Mirko Milošević iz Zvornika nakon utakmice u svom izještaju je zapisao ovo;

Klub domaćin preduzeo je sve za odigravanje utakmica, ali u 53 minuti dolazi do kvara na reflektoru i izaziva prekid igre u trajanju od 22 minute. Radni sastanak održan na vrijeme uz prisustvo predstavnika službi i službenih lica uz ispoštovan kodeks odjevanja, predstavnici ekipa na vrijeme predali spiskove igrača uz jasnu naznaku igrača do 21 godine, stranaca u ekipama i igrača na ustupanje sa legitimacijama i licencama i nakon izvršenog pregleda konstatovano da svi prijavljeni imaju pravo nastupa. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata, dok je na tribinama bilo upotrebe pirotehničkih sredstava i nepristojnog skandiranja. Gostujuća ekipa kao i službena lica dočekani i ispraćeni korektno. Na utakmici prisutan bezbjednjak ispred FSBiH Branislav Puhalac.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here