Potpredsjednik N/FS BiH, Milorad Sofrenić, govorio je o izboru novog selektora, kao i da li će on biti izabran sutra.

– Ne znam da li će u utorak biti izabran novi selektor, niti to bilo ko sa sigurnošću može reći. Pregovori su obavljeni s nekoliko kandidata, a da li će neko od njih biti izabran, zavisi od mnogo faktora. Jedan od njih je da li ća nam izvještaji biti dovoljni da možemo donijeti odluku – kazao je Milorad Sofrenić, potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH, te dodao:

– Procedure su jasne, ali ja mislim da će odluka, kada bude donesena, biti jednoglasna. Nikada se nije desilo preglasavanje. To je pitanje oko kojeg se uglavnom usaglasimo, a to je svakako i najbolje u interesu fudbala – pojasnio je Sofrenić.

Prva utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru Zmajeve čeka već 24. marta kada gostuju u Finskoj, pa je vremena za izbor stratega sve manje.

– Ako me pitate mora li selektor biti izabran u utorak, reći ću ne žurimo, ali kasnimo. Kvalifikacije su u martu, do kada novi selektor treba da napravi trijažu igrača, kontakte, obilaske… i ako mi budemo čekali da prođe januar, a tada su praznici, gdje nećemo možda imati sjednicu IO, onda će u februaru već biti kasno.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here