Štoper Lazzija 32-godišnji Francesco Acerbi nedavno je u izjavi za medije u Italiji otkrio kakav je pakao preživio prije sedam godina.

Naime, dok je igrao za Sassuolo dijagnostifikikovan mu je rak testisa.

– Rak je bio moja sreća. Zahvalan sam Bogu što sam ga imao. Otkrio sam da sam bolestan u julu 2013, samo što sam došao u Sassuolo. Godinu dana poslije bolesti, nešto se desilo. Jedne noći sam otišao na spavanje kao da se ništa nije dogodilo, da bih se ujutru uspaničio. Bio sam uplašen svoje sjenke. Mislio sam o problemima i odbačenim šansama, o svim izgubljenim godinama – rekao je Acerbi.

– Morao sam da odem kod psihologa kako bih prevazišao lične strahove. Tako da sam krenuo putem koji me vodio do promjene. Sad hoću sve u životu. Da nije bilo opake bolesti završio bih u Seriji B ili vjerovatno čak prestao da se bavim nogometom. Srećom, neko me je odozgo volio i poslao mi bolest bez koje bi se sve loše završilo – tvrdi Acerbi.

Acerbi je ispričao i kako je poslije gubitka oca umalo ostavio nogomet.

– U početku sam igrao nogomet samo zbog oca. Brinuo je, možda i previše. Svakako je brinuo više od mene. Nekada se možda toliko starao o meni da je morao i da me povrijedi. Kada je preminuo, nisam imao više za koga da igram. Nisam u tom trenutku imao glavu profesionalca. Ni poštovanja prema sebi, prema poslu, ali ni prema ljudima koji su me plaćali. Nisam se bojao utakmica protiv najvećih ekipa. Ne zato što sam bio hrabar, već zato što me to nije zanimalo – zaključio je Francesco Acerbi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here