Fudbaleri Atletico Madrida nalaze se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a trenutno su u Los Angelesu.

Madridski klub već tradicionalno obavlja veći dio ljetnih priprema u Los Angelesu, a i ovaj put ekipa Atletica se nalazi u kampu u Sierra de Guadarrma gdje su nedavno izgradili i fudbalske terene.

Igrači Atletica imaju sve što im treba za treninge, a pripreme ni ove godine nisu nimalo lagane.

Kondicioni trening španskog kluba Oscar Ortega koji ima nadimak “Profesor” i ovaj put je u centru pažnje zbog brutalnih treninga koje je spremio za igrače Atletico Madrida na pripremama.

Naime, pored terena nalazi se i malo brdo koje služi za burtalni trening. Igrači Atletica moraju sprintaju 50 metara uzbrdo, a zatim laganim korakom se spuste i ponovo se vrate na početak.

Na društvrenim mrežama pojavilo se i nekoliko videa i fotografija na kojima se vidi koliko su brutalni ovi treninzi koje je Ortega spremio. On je poznato po tome što igrače voli da tjera do krajnjih granica, a očito je da ima dozvolu od Diega Simeonea da to radi. 

Više možete pogledati OVDJE.

Koliko su te vježbe brutalne najbolje je pokazao izraz lica Antoinea Griezmanna koji je jedva došao do daha nakon što je istrčao sprint na to brdo.

Pošteđen nije bio ni Axel Witsel za kojeg je to bio prvi trening nakon što je potpisao za Atletico Madrid, a Ortega mu je odmah pokazao šta ga čeka u novom klubu.

(sport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here