Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH a danas trener turskog Kayserispora, za vrijeme pauze zbog pandemije korona virusa dao je intervju za službenu stranicu srpskog prvaka Crvene zvezde, svog bivšeg kluba.

Robert Prosinečki je sa Crvenom Zvezdom 1991. godine postao europski prvak, a kasnije je bio i trener beogradskog kluba.

Zvezda je 1991. godine u talijanskom Bariju poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca pobjedila francuski Marseille u finalu.

“Kad se spomene Bari, meni ne dolazi ništa drugo osim Lige prvaka. To je najveći uspjeh Crvene zvezde, velika, povijesna utakmica, osvojili smo titulu koju na Balkanu ima još samo Steaua. Uspjeh koji se vjerojatno neće ponoviti, jer se sada nevjerovatno mnogo ulaže i teško da će itko imati ovakvu priliku kao mi”, rekao je pa objasnio tajne svojih driblinga.

“Nakon utakmice u Dresdenu osjetio sam moć ekipe i hrabro izjavio da ćemo biti prvaci Europe i to bez poraza. Prije svakog treninga smo dolazili najmanje sat vremena ranije u svlačionicu. To je bio jedan od rituala. Što se driblinga tiče, s njim i s ‘rolanjem’ na neki moj način sam se valjda i rodio. Često sam uvježbavao neke finese, a interesantno je da nikada nisam igrao u gumenim kopačkama, uvijek sam obuvao one sa šest krampona.”

Robert Prosinečki je također priznao da mu je najteža utakmica bila u polufinalu protiv Bayerna.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here