Senijad Ibričić obradovao djecu Kotor Varoša
Senijad Ibričić obradovao djecu Kotor Varoša

Proslavljeni fudbaler i bivši reprezentativac Senijad Ibričić stigao je u rodni Kotor Varoš gdje odrađuje treninge sa dječacima iz Škole fudbala Mladost u sklopu programa za sticanje B trenerske licence Evropske fudbalske unije (UEFA).

Ibričić, koji još nije okončao ni igračku karijeru, zaplovio je nedavno u trenerske vode, a u kampu Fudbalskog saveza i reprezentacije BiH u Zenici učvrstio je i prijateljstvo sa Kotorvarošaninom Stefanom Markovićem koji je takođe u procesu edukacije za B licencu.

– Upravo na Stefanov poziv sam došao u Kotor Varoš da bih odradio treninge sa djecom iz Mladosti. To je jedan od segmenata edukacije koju moramo proći u procesu dobijanja B licence. Rođen sam ovdje i uvijek je lijepo doći u svoj grad, a posebno zadovoljstvo je raditi sa djecom – rekao je Ibričić za „Moj Kotor Varoš“.

Na jutarnjem treningu, kojem su prisustvovali i Marković i trener u Školi fudbala Mladost Igor Vučenović, pojavio se veliki broj djece koji su s nestrpljenjem čekali susret sa fudbalskim velikanom, a novi sa drugom grupom mališana zakazan je za poslijepodne.

Ibričić ne krije da ima velike ambicije u trenerskom poslu, a ako bude uspješan kao i u kopačkama smiješi mu se uspješna karijera.

– Prvi cilj je B licenca, ali nema stajanja dok ne stignem do A licence – kaže Ibričić.

Iako je napunio 34 godine, Kotorvarošanin je jedan od najboljih igrača Domžala i slovenačke lige.

– Igram još, dobro se osjećam i ako me zaobiđu povrede igraću još godinu-dvije. Igram u mladoj ekipi pa se i ja među njima osjećam mlađe – istakao je u šali.

Marković je izrazio zadovoljstvo zbog novog susreta sa Ibričićem kojeg je dočekao sa specijalnim poklonima sa motivima njegove najveće ljubavi – splitskog Hajduka.

(mojkotorvaros.com)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here