Nakon što je odigran prvi meč Crvene zvezde i Milana u njihovom evropskom dvomeču, na internetu su se pojavili snimci vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića. Iako je stadion bio prazan, pojedinac iz lože burno je reagovao i (vjerovatno) nanio štetu svom omiljenom klubu upućujući gnusne provokacije na račun Šveđanina bh. porijekla.

Pretpostavljalo se da će protiv beogradskog kluba biti pokrenut postupak, a to se sada i desilo. UEFA je na teret srbijanskom predstavniku stavila tri sporne tačke.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju koje se pojavilo na sajtu UEFA, Disciplinska komisija te organizacije pronašla je razloge za pokretanje postupka. Ranije je najavljeno da će zbog dešavanja na meču koji je 18. februara odigran u Beogradu, pred praznim stadionom Rajko Mitić, biti sprovedena istraga.

Organi krovne organizacije evropskog fudbala razmišljat će o kazni na tri različite teme.

– Rasističko ponašanje

– Provokativno, odnosno uvredljivo skandiranje

– Kršenje UEFA protokola ”Povratak u igru”

Ovaj slučaj će se uskoro naći pred UEFA odborom za kontrolu, etiku i disciplinu, a nije naznačeno kakvu bi kaznu mogao dobiti šampion Srbije. Iako je Crvena zvezda ubrzo uputila izvinjenje, o ovom incidentu su pisali brojni evropski mediji.

Podsjećamo, Crvena zvezda je u beogradskom meču odigrala 2:2, dok je u Milanu bilo 1:1 te je italijanski tim prošao među najboljih 16 u Evropskoj ligi.

(scsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here