Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa na svom Facebook profilu prisjetio Dražena Petrovića koji je poginuo u prometnoj nesreći prije 27. godina.

Rađa prisjetio se i posljednjih riječi koje mu je uputio Petrović, a sve je objasnio u navedenom statusu koji prenosimo u cjelosti bez izmjena:

“Teško je napisati nešto o Draženu što već nije bilo napisano. Ipak nakon gledanja Last Dancea moram napraviti usporedbu.

Neću pričati o igračkim kvalitetama jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve što je u Jordanovoj glavi to je bilo i u Draženovoj. Identično. Zato i je bio to što je bio. Pobjednik iznad svega.

Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule, ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa naprid. Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvjesno. Tko je tada ima pojma o bilo čemu.

I sad za potvrdu svega jedna situacija koju malo tko zna. Zadnja utakmica Draženova protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. Znači utakmica za ništa. Nitko nije ni tribao igrat. Međutim to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice koju smo izgubili nas dva popi*karmo iz pi*darije. Tko kome nije dodao, tko nije zagradio. On meni mater, ja njemu i nema više toga. I onda sutradan taj nesritni put. Ranom zorom sidimo on, ja i Stojko za istin stolon i pijemo kavu.

Kaze on Stojku da mi kaže da san idiot, a ja opet isto tako priko Stojka njemu. Nema veze što igraš, važno ili ne, uvijek si morao biti na sto posto. Zato i je bio veliki vođa.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here