Defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini iznio je mnogo interesantnih detalja o bivšim suigračima, kao i neke zanimljive stavove o pojedinim igračima, a posebno se osvrnuo na kapitena Real Madrida Sergio Ramosa. Evo šta je rekao o  finalu Lige prvaka 2017. godine između Reala i Liverpoola, kada je Salah nakon duela sa Ramosom morao da napusti teren nakon samo pola sata igre.

“Ljudi kažu da zbog Ramosovih grešaka Real primi desetak golova više svake sezone – da ja skrivim dva ili tri, više ne bih mogao da živim. Ipak, on je tehnički toliko dobar da bi mogao da igra na poziciji napadača. Osim toga, ima dvije karakteristike koje niko drugi nema”, napisao je Chiellini u svojoj autobiografiji “Ja, Giorgio”.

“Prva je da zna kako da bude odlučan u najbitnijim trenucima. Interveniše nevjerovatno, u situacijama u kojima može da se ozlijedi – njega nije briga. On ima ‘đavolsku’ lukavost i želju za pobjedom u tim trenucima. Tu mislim i na situaciju u kojoj se Salah ozlijedio. Sergio kaže da nije želio da ga ozlijedi, ali znao je dobro šta se dešava u devet od deset slučajeva kada to uradite. Bilo je to njegovo remek-djelo.”

“Drugi kvalitet je sila koju njegovo prisustvo donosi. Bez njega bi Marcelo, Varane i Dani Carvajal bili kao neki klinci iz omladinskog tima. Kada su bez njega, Madriđani su bez cijele odbrane”, rekao je Giorgio Chiellini.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here