Yaya Toure se osvrnuo na komentare Leonarda Bonuccia i Massimiliano Allegria o uvredama na račun njihovog kolege i igrača Moise Keana, te je uvrede na račun Keana nazvao sramotnima.

Kean je bio izložen uvredama od strane publike po osnovi rasizma uz „majmunske uzvike“ na utakmici gdje je Stara Dama pobijedila 2:0. Bonucci je izazvao burne reakcije nakon što je dio krivice prebacio i na svog timskog kolegu govoreći kako je upravo njegova proslava gola bila povod za uvrede. Trener Stare Dame, Allegri je podijelio mišljenje sa kapitenom Bonucci-em.

Na ove komentare se osvrnuo Yaya Toure, koji je također bio izložen rasističkim uvredama dok je igrao za Manchester City:“Za mene je to sramotno. To se ne radi vašem suigraču. Nevjerovatno“ te je dalje nastavio:“Mislim da je to najgori mogući scenario koji možete da doživite u klubu. Da vas vaš suigrač na takav način napada. To je nevjerovatno. Ne mogu ni da zamislim koliko je Kean bio povrijeđen“.

Chiellini je za razliku od Bonuccia i Allegria stao na stranu Keana komentarišući da on zapravo nije uradio ništa pogrešno.

Snimak proslave gola i „napad“ publike na Keana možete pogledati na videu ispod:

Moise Kean gol protiv Cagliaria

(

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here