Miralem Pjanić je otkrio u razgovoru za francuski Canal+ da neće biti zadovoljan u Barceloni sve dok ne osvoji titule sa slavnim klubom.

Pjanić je u Kataloniju stigao ovog ljeta iz Juventusa u razmjeni igrača koja je pored njega uključivala brazilskog veznjaka Arthura.

Ipak, još uvijek nije uspio da se ustali u početnu postavu katalonskog giganta, a istakao je da je ranije imao priliku da ode u Bayern ili Inter, no da je to odbio.

– U najboljem sam klubu na svijetu sa stilom igre koji mi savršeno odgovara, ali nisam još uvijek potpuno zadovoljan. Moramo osvajati titule, to je moj cilj, želim osvojiti titule sa Barcelonom, rekao je Pjanić i dodao:

– Imao sam priliku da odem u klubove poput Bayerna iz Minhena ili Intera iz Milana, no odbio sam jer sam smatrao da nije pravo vrijeme za to. Mogao sam otići u Juventus dvije godine prije nego što sam prešao, ali sam osjećao da nije pravo vrijeme za to. Nisam želio izgubiti dvije godine standardnog igranja jer su tada u Juventusu u veznom redu igrali Paul Pogba, Andrea Pirlo i Arturo Vidal. Sada sam u Barceloni jer je pravo vrijeme za to i ovo je veliki izazov za mene.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here