Hunter Hobbs je podijelio svoje fitness putovanje na YouTubeu.

On je objavio timelapse video koji pokazuje njegov napredak u teretani u vremenskom periodu od 3 mjeseca. Na početku, Hunter je imao pivski stomak i loše držanje, dok je nakon 3 mjeseca svoju figuru doveo do savršenstva s vidljivim trbušnjacima.

U svom sljedećem videu je objasnio kako je uspio transformisati tijelo.

“Zaista nisam znao za neki dobar prehrambeni program, niti za trikove za mršanje, niti za izračunavanje kalorija i makronaredbi”, kaže on, pa je podršku i smjernice potražio od mnogih izvora na internetu. To je uključivalo i specijalni program od osam sedmica Aarona Nimma, trenera čije je rezultate vidio na Instagramu.

Program je bio prilagođen njemu, a treninzi i obroci bili su izloženi u aplikaciji. Hunter brzo dodaje da ga “definitivno ne sponzoriše ili nešto slično”, ali da mu je to bilo korisno.

Kako je trenirao?

Što se tiče stvarnih treninga, objašnjava da je u teretanu išao 5 ili 6 puta sedmično, fokusirajući se na treninge s utezima.

“Na početku je bilo teško, ali kako sam napredovao mogao sam izdržati veća ponavljanja i veže težine. Radio sam i 20 do 30 minuta kardio treninga nakon svakog treninga snage. Mislim da mi je ovo zaista pomoglo.”

Hunterova dijeta sastojala se od uglavnom istih obroka punih proteina, te je jeo piletinu, batat, salatu, jaja, zobene pahuljice, bademe i proteinske napitke. Također je tokom cijelog izazova izbacio alkohol iz svoje ishrane.

(body.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here