Dušan Bajević večeras će u Firenci prvi put sjediti na klupi Zmajeva. Kako će Princ s Neretve proći u debitantskom nastupu saznat ćemo prije 23 sata, a kako su svoje mandate otvarali njegovi prethodnici, od Fuada Muzurovića do Roberta Prosinečkog, pročitajte u nastavku.

Fuad Muzurović je u svom prvom zvaničnom meču na klupi BiH doživio poraz od Albanije rezultatom 2:0.

Džemaludin Mušović je debitirao protiv Argentine kada je BiH izgubila ubjedljivo – 5:0.

Faruk Hadžibegić je svoj mandat počeo remijem sa Mađarskom rezultatom 1:1, a Mišo Smajlović je u debiju izgubio od Katara u prijateljskom meču sa 2:0.

Ni Blaž Slišković mandat nije otvorio pobjedom. Pod komandom Bake selekcija BiH je remizirala protiv Makedonije rezultatom 4:4.

Meho Kodro, selektor sa najkraćim stažom na klupi, avanturu je počeo porazom od Japana 3:0.

Denijal Pirić je naslijedio Kodru i protiv Azerbejdžana u prijateljskoj slavio sa 1:0. Jedini je to duel u kojem je Pirić vodio Zmajeve. Sigurno se svi sjećaju trenutaka kada su u isto vrijeme legende i poznate ličnosti na prepunom Koševu igrali utakmicu za spas bh. fudbala.

Ni Miroslav Ćiro Blažević nije se proslavio na startu mandata. Bosnu i Hercegovinu je tada savladala Bugarska 2:1.

Safet Sušić, najuspješniji selektor u historiji Bosne i Hercegovine, može se pohvaliti pobjedom u svom debiju. Zmajevi su tada u prijateljskom duelu nadigrali Ganu sa 2:1.

Mehmed Baždarević, koji je naslijedio Sušića, selektorski mandat počeo je gostujućom pobjedom nad Andorom 3:0.

Avantura Roberta Prosinečkog krenula je utakmicama u SAD-u sa SAD-om i Meksikom, koje nisu bile u zvaničnom terminu FIFA-e, a u prvoj zvaničnoj utakmici bh. tim je pod komandom Žutog slavio u prijateljskom duelu protiv Bugarske 1:0.

(faktor.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here