Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, bio je gost Podcast Inkubatora.

Nezaobilazna tema je, naravno, i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a on je govorio i o oscilacijama koje reprezentacija ima kod kuće i na strani.

– Puno smo analizirali i onda počneš analizirati gdje su greške, da li moje ili igrača. Bila je nevjerovatna oscilacija, možete pobjediti najbolju ekipu na svijetu i izgubiti od najgore. Pogotovo u gostima. Teško mi je reći zašto. Mi smo kroz ove kvalifikacije odigrali samo jednu utakmicu dobro ili čak jako dobro, Italija u Torinu. Vrlo mi je teško reći zašto, nisam ni mogao doći do nekog zaključka. Ima sigurno dosta do mentaliteta, ima dosta do igrača koji dolaze u reprezentaciju a možda ne daju najbolje ili nisu u najboljem svjetlu, dok u svojim klubovima igraju možda i najbolji nogomet u Evropi. Vrlo teško mi je reći zbog čega. BiH može, pogotovo u Zenici, pobijediti svakoga, rekao je Robert Prosinečki.

On se potom dotakao i odlaska sa klupe.

– To je jednostavno tako i u nogometu i u sportu. BiH ima dobru reprezentaciju, napravili smo na početku odlične rezultate, osvajanje Lige nacije, koje je dobro došlo jer će sada igrati taj baraž i može se opet otići na Evropsko prvenstvo. Taj period je bio jako dobar. Jednostavno, tako se dešava, došli su rezultati koji nisu bili adekvatni sa reprezentacijom koju je BiH imala, pogotov poraz od Armenije i to je sve uticalo na dalji tok. Mi smo mislili i trebali smo ih dobiti, jer smo puno kvalitetniji. Onda su bili rezultati koji nisu bili dobri, tako se dešava u sportu, pogotovo kod nas trenera. na kraju smo se dogovorili da kvalifikacije dalje vodi neki drugi, i ja želim svu sreću.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here