Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije BiH, objavio je danas spisak igrača na koje će računati u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna.

Robert Prosinečki za ove dvije utakmice izostavio je nekoliko standardnih reprezentativaca, a rekao je i zašto.

Ne znači da ih neću više zvati. Zukanović ne igra u svom klubu, Bajić također ne igra u prvenstvu. Dolaskom Džeke smo odlučili da ih ovaj put ne zovemo. Krunić je na spisku, ali ne igra u Milanu pa se nadamo da će otići na posudbu. On je igrač koji nam može puno donijeti. Lončar je mlad igrač, igra dobro, ali smo se odlučili za druge igrače. Zvali smo i Bešića koji je bio jedan od najboljih u Ligi nacija. Nadam se da će proigrati u Sheffieldu jer puno znači za našu ekipu. Todorović je igrao za Slobodu kad sam ga zvao, zvao sam ga i kad nije igrao za Salzburg jer ima brzinu, ali na posudbi u Kielu ne igra, to je problem. O Miloševiću smo razmišljali uz Menala, Duljević je počeo igrati i oni bi mogli napraviti pomak za reprezentaciju”, rekao je Robert Prosinečki.

Također je govorio i o Asmiru Begoviću koji redovno brani za Qarabag.

Razmišljam o Begoviću, ponovo brani nakon Bournemoutha. Nastupa za Qarabag, bit će prostora za njega,” rekao je Prosinečki.

Robert Prosinečki ponovio je zašto na spisku nema igrača iz Premijer lige BiH.

Po mom viđenju u ovom trenutku, osim par igrača koji igraju za U21, mislim da ne mogu igrati u velikim utakmicama kao što su ove kvalifikacije“, pojasnio je Prosinečki.

O željama u vezi protvnika u baražu je istakao:

“Želja imamo. Sjevernu Irsku, Vels, Slovačku…Vidjet ćemo. U Zenici možemo dobiti bilo koga”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here