robert prosinecki
robert prosinecki

Službena press konferencija “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Finskom održana je  na stadionu Tampere.
Predstavnicima medija su se obratili selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

Prosinečki kaže da ekipu nije previše omelo što su propustili jedan trening:
“To što smo jedan trening otkazali ne mijenja puno stvari. Uspjeli smo da odradimo ono što smo planirali. Znali smo još nakon utakmice sa Grčkom da na Pjanića nećemo moći da računamo protiv Finske i već tada smo počeli da razmišljamo ko bi mogao da ga zamijeni. Dobro smo se pripremili. Očekuje nas teška utakmica i može biti ključna u ovim kvalifikacijama. Zato bi nam pobjeda mnogo značila. Očekujemo dobar meč i nadamo se pozitivnom rezultatu”.

Na pitanje novinara da prokomentariše grupu selektor je odgovorio:
“Znamo svi dobro da je ovo teška grupa sa Italijom koja je propustila Svjetsko prvenstvo i koja je favorit. Između Grčke, Finske i nas se traži drugi putnik na Euro. U nogometu se mnogo stvari dešava mimo očekivanja pa ćemo tek da vidimo šta će se dešavati. Nama je najvažnija utakmica sa Finskom  i fokus priprema je na njoj. Bio sam veliki optimista i prije početka kvalifikacija jer BiH ima dobru reprezentaciju koja može otići na veliko takmičenje. Sada ćemo da vidimo sa kojeg mjesta”.
Prosinečki cijeni protivnika:
“Pripremamo se da napravimo što bolji rezultat. Znamo da je Finska dobra ekipa. Znamo uglavnom sve o njima. Gledali smo njihove posljednje utakmice. U Ligi nacija su bili odlični. Odigrali jako dobru utakmicu protiv italije. Znamo da su dobri, ali vjerujemo da ćemo sutra biti na nivou i ostvariti željeni rezultat. Naravno da to neće biti lako. Uopće ne potcjenjujemo Finsku jer to je odlična reprezentacija”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here