Donosimo Vam još jednu priču o mladom fudbaleru iz Švicarske koji je porijeklom sa Kosova, ali ima samo jednu želju, a to je da igra za “Zmajeve”. Njegovo ime je Selmin Hodža.

Obzirom da je četiri mjeseca bio povrijeđen ove sezone upisao je devet nastupa i postigao jedan gol za U18 tim Ciriha (FC Zürich). Vrijedi spomenuti da je u U16 uzrastu igrao defanzivca i postigao čak 10 golova što je zavidna statistika za jednog stopera. Igra na pozicijama desnog beka, a ponekad i krilnog napadača.

Rođen je 24. maja, 2003. godine u Usteru (Uster), nedaleko od Ciriha. Sa sedam godina je počeo trenirati upravo u istoimenom klubu FC Uster. Njegov potencijal i talenat je primjećen od skauta i trenera FC Zürich, pa je 2014. godine zvanično postao član FCZ gdje trenutno nastupa za U18 tim.

Selminovi roditelji su Bošnjaci sa Kosova, rođeni u selu Restelica koje se nalazi na samom Jugu Kosova uz granicu sa Albanijom i Sj. Makedonijom.

Omiljeni klub mu je FC Barcelona, a od fudbalera bh. reprezentativci Pjanić i Džeko. Visok je 176 cm. Zanimljiv podatak za Selmina to da je jedan od najbržih fudbalera u klubu, a na jednoj utakmici je postigao brzinu od 34 km/h.

(face.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here