Jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo počastio se kupovinom luksuznog stana u Lisabonu vrijednog šest miliona eura, i to je zapravo najskuplji apartman u glavnom gradu Portugala.

Stan posjeduje zatvoreni bazen i teretanu, a zanimljivo je da se penthaus nalazi prilično blizu dijela grada u kojem je Ronaldo započeo svoje prve nogometne korake, u neimaštini i svakodnevnom snalaženju da se prevaziđe teška situacija. 

Poznato je da Ronaldo, i pored raskošnog života, nikada ne zaboravlja korijene i početke, pomogao je mnogim ljudima koji su mu se našli u nevolji kada je još bio talent, pokazao je da im to nikada neće zaboraviti.

Zato je sada riješio kupiti novi penthaus, za koji je dao ponudu bolju nego dva portugalska milionera. Pored spa centra, bazena i teretane, imat će na raspolaganju i tri velike spavaće sobe.

Nedavno je kuću u Lisabonu prodao nekadašnjem saigraču Pepeu, i to onu koju je sagradio prije deset godina, kada je još igrao u Mančester junajtedu. Ta kuća je brzo postala magnet za turiste i nije imao potpunu privatnost, pa je riješio da napravi novi potez i dođe do luksuznog kutka na vrhu jedne zgrade.

Svakako, trenutno najviše vremena provodi u Torinu, gdje živi s djevojkom Georginom Rodriguez. Kada završi karijeru, povratak u Lisabon je opcija. 

(sport.avaz.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here