Wesley Moraes
Wesley Moraes

“Kada se rodilo prvo dijete, rekao sam sebi da moram sve uraditi da postanem nogometaš”.

Napadač Aston Ville Wesley Moraes prerano je postao otac. S 14 godina je dobio sina, a to mu je kasnije pomoglo da brže sazrije i ujedno ga natjeralo da postane profesionalni nogometaš. Ipak, morao je da zarađuje, a šutiranje lopte djelovalo je kao najbolji mogući scenarij. Uz dosta poteškoća, uspio je. Počelo je od Atletico Madrida, gdje je odradio samo jedan trening, potom šest proba…

“Haha, pa bio sam mlad”, uz smijeh Wesley novinaru prepričava kako je tako rano postao otac.

S prvim timom Atletico Madrida je kao dijete trenirao.

“Pomalo sam se bojao Diega Coste, Mirande i Raula Garcie jer sam bio dječak koji je trenirao s njima. No, bilo je nevjerovatno”.

Wesleyjev otac preminuo je kada mu je bilo samo devet godina. “Kada je on umro, bilo je teško jer smo ostali ja, moja braća i mama, koja je radila i kojoj nije bilo lako izdržavati nekoliko djece. Kad god sam završio trening, prvu nju nazovem. Učinila je sve kako bi mi pomogla da postanem igrač, tako da i danas prvo nju nazovem kada dođem kući”.

“Prvo sam dijete imao kad sam imao 14 godina. Bilo je teško jer sam u to vrijeme počeo profesionalno da igram nogomet. Morao sam raditi danju, a onda ići na treninge navečer”, ispričao je Brazilac.

“Sa 16 godina dobio sam drugo dijete. Kada se rodilo drugo dijete, rekao sam sebi: ‘Moraš uspjeti, moraš postati nogometaš’. Učinio sam sve da postanem igrač, da zarađujem i da moja djeca imaju ono što ja nisam imao”, iskren je golgeter Aston Ville.

“Kad god igram, razmišljam o svojoj djeci, majci, porodici, svima…”, jasan je Wesley.

Wesleyju je sat otkucavao. Morao je da odluči – ići naprijed u želji da postane nogometaš ili se jednostavno negdje u Brazilu zaposliti kako bi izdržavao porodicu. Otišao je u Španju na šest mjeseci, ali nije uspio da ostane u Atleticu.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here