Safet Sušić jedan je od najboljih igrača naše zemlje, a i regije. Bio je poznat po svojim sjajnim driblinzima, prodorima, golovima. Jedini je trener koji je uspio našu A selekciju odvesti na jedno veliko natjecanje.

Prije nekoliko dana popularni Pape je proslavio svoj 64. rođendandan. Danas je naš bivši selektor dao intervju za srbijanski Mozzart, te iznio neke zanimljive detalje.


“Kada sam imao dvanaest godina trenirao sam gimnastiku. Čini mi se dva puta sedmično. U mojim rodnim Zavidovićima popularan je bio rukomet i dječaci su imali dilemu, posvetiti se rukometu ili fudbalu. Fudbal je bio popularniji i ja sam se okrenuo fudbalu. Počeo sam u Krivaji, a dodatni motiv dao mi je stariji brat Sead koji je prvi krenuo sa treninzima.
U tom periodu u najmanjoj mogućoj mjeri je bilo televizora, televizije, prenosa utakmica. Nama je glavna stvar bila da školske torbe ostavimo kod kuće i sa rajom igramo fudbal. Do kasno uveče”

Pape je otkrio da je navijao za Partizan, ali danas osim PSŽ u srcu mu je samo Sarajevo.


“Kao dječak navijao sam za Partizan. Plakao sam kad su crno-bijeli izgubili od Reala 1966. godine u finalu Kupa šampiona i pored prednosti od 1:0. Kad je brat Sead prešao u Crvenu zvezdu i osam godina igrao za crveno-bijele i ja sam prešao da navijam za njih. Trenutno, najviše volim FK Sarajevo gdje sam proveo devet i po godina odnosno PSG za koji sam igrao godinu dana manje”.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here