Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i sadašnji sportski direkor Bayerna, Hasan Salihamidžić (45), investirao je u online apoteke Apotekamo.

Apotekamo je vodeća online apoteka s fokusom na jugoistočnu Europu, a regionalna kancelarija nalazi se u Sarajevu. Osnivač i izvršni direktor je Arli Mujkić.

Salihamidžić se tako pridružio trendu ulaganja u online biznise koji vlada među svjetskim sportistima, dok naši najpopularniji Zmajevi kada je riječ o biznis projektima najčešće ulažu u restorane, nargile i slastičarne.

“Drago nam je što nastavljamo podržavati Apotekamo na njegovom putu rasta. Sretni smo i ponosni što imamo Hasana Salihamidžića, međunarodno priznatu fudbalsku ličnost koja će doprinijeti većoj vidljivosti”, kazao je Arli Mujkić.

U posljednjem procesu ulaganja u firmu uplaćeno je oko 5 miliona KM, a Salihamidžić je trenutno treći vlasnik po visini ulaganja.

“Veoma sam impresioniran brzim rastom Apotekama i njegovim upravljanjem. Kompanija ima dokazan koncept na drugim tržištima, tako da je samo pitanje vremena kada će se isti primijeniti i na ostatak Europe. Vidim veliku priliku u jačanju tržišta zdravstvene zaštite u mojoj matičnoj regiji i radujem se što ću podržati kompaniju u raznim marketinškim aktivnostima.”

Apotekamo je prvi put pokrenut u Srbiji, a proširio se i na Bosnu i Hercegovinu tokom prvog kvartala 2022. godine, nakon kupovine lokalne apoteke. 

“Oduševljeni smo povjerenjem postojećih i novih investitora, posebno s obzirom na trenutnu tržišnu klimu i geopolitičku situaciju. Na kraju, naravno, rado ćemo dočekati Hasana Salihamidžića kao novog većeg dioničara kompanije“, kaže Srđan Milić, direktor Apotekamo.

(Reprezentacija)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here