Kalesija svakim danom sve više postaje poznata po nogometnim zvijezdama, a zasigurno najviše je poznata po Miralemu Pjaniću.

Međutim, jedan od onih mnogih mladih talenata iz Kalesije koji bi u budućnosti mogli izrasti u velike nogometne zvijezde je zasigurno i mladi talentovani golman Red Bull Salzburga 14-godišnji Salko Hamzić.

Član jedne od najboljih Akademija u Evropi, Red Bull Salzburga je Hamzić postao u januaru 2019. godine, kada je svojim odličnim partijama na golu SV Austrie Salzburg skrenuo pažnju na sebe skauta Red Bull Salzburga.

U Akademiji Red Bull Salzburg je Salko Hamzić branio za uzrast U14 ali je vrlo brzo dobio priliku da brani za godinu dana starije.

Na mnogim međunarodnim turnirima talentovani Hamzić našao se  u bilježnicima skauta  velikih klubova iz Engleske, Italije i Njemačke.

Također za njegove usluge su zainteresovani u Nogometnom savezu Austrije i pokušavaju se angažovati zajedno sa Red Bull Salzburgom, kako bi Salko Hamzić dobio Austrijsko državljanstvo i u budućnosti nastupao za reprezentaciju Austrije.

Iz pouzdanih izvora saznali smo da se mladi perspektivni golman u Red Bull Salzburgu osjeća odlično i trenutno da razmišlja samo o svom napredku. Također smo saznali kada je u pitanju igranje za reprezentaciju, Hamziću je velika želja da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here