U djetinjstvu mnogi dječaci sanjaju da postanu veliki fudbaleri koji će jednom tokom karijere imati priliku da se bore za najveće trofeje.

Međutim i kada postante vrhunski fudbaler ne znači da ćete osvojiti trofej koji je praktično san svakog fudbalera – Ligu prvaka.

Društvenim mrežama je počelo kružiti idealni tim sastavljen od igrača koji nikaka nisu osvojili najprestižniji trofej u klupskom fudbalu.

Ekipa u formaciji 4-3-3 djeluje savršeno. Ima tu osvajača Zlatnih lopti, Svjetskih prvaka, istinskih legendi i igrača koji se smatraju najboljim u historiji.

Kombinovano su osvojili više od 100 trofeja, međutim onaj o kojem su najviše maštali i nisu – Ligu prvaka.

Kada se pogledaju svi dijelovi ekipe zaista je teško pronaći slabu tačku, posebno impresivan djeluje napadački trio Batistuta – Ibrahimović – Ronaldo.

https://www.instagram.com/old_school_football/?utm_source=ig_embed&ig_rid=38aacb16-73fb-4309-bebf-624be074478d

Među stativama je Buffon, čuveni golman koji je izgubio čak tri finala Lige prvaka, sve tri sa Juventusom.

Sa Juventusom su finala gubili i Lillian Thuram, Gianluca Zambrotta i Giorgio Chiellini, dok četvrti defanzivac Fabio Cannavaro nikada nije dogurao do finala ma koliko to čudno zvučalo.

Bolne poraze u finalima su upisivali Michael Ballack i Pavel Nedved, dok je Francesco Totti i nije bilježio uspješne rezultate sa Romom u elitnom takmičenju.

Ronaldo je igrao za Barcelonu, Inter, Real i Mian, ali sa ta četiri velikana koji imaju više od 20 titula Lige prvaka nije osvojio niti jednu.

Bez obzira na silne pokušaje i Zlatan Ibrahimović nije osvojio Ligu prvaka, baš kao i Gabriel Batistuta čiji evropski klubovi također nisu bilježili zapažene rezultate u ovom takmičenju.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here