Ismet Sejfić
Ismet Sejfić

Sutjeska iz Crne Gore osvojila je turnir Marijofil Džidić u Mostaru, a velike zasluge za osvojeni turnir ima i naš reprezentativac Ismet Sejfić.

U utakmici protiv Zrinjskog naš centar postigao je 17 koševa, te osam skokova i dvije asistencije, dok je u finalu protiv slovenske Rogaške, koje je završeno rezultatom 88:81, ubacio 16 poena.

Lijepo je ponovo igrati u Bosni i Hercegovini. Za Mostar me vežu lijepe uspomene dok sam igrao za Student, i uvijek se rado vraćam u grad na Neretvi. Za sada sam više nego zadovoljan novim klubom. Imamo kvalitetnu ekipu, što smo pokazali i na turniru Marijofil Džidić. Naša očekivanja su opstanak u ABA 2 ligi i plasman među 4 najbolje ekipe u ovom takmičenju. Što se tiče Crne Gore, cilj nam je plasman među četiri najbolje ekipe. Naravno, favoriti su Budućnost i Mornar, ali mi imamo ekipu spremnu da svima pomrsimo račune. U Nikšiću sam jako dobro primljen i osjećam se kao kod kuće. Kada je u pitanju reprezentacija BiH, mislim da imamo dobru grupu za EP i imamo velike šanse da se u konkurenciji Grče, Latvije i Bugarske plasiramo dalje. Nadam se da ću se ponovo naći na spisku selektora Bosnića. Jedva čekam februar i okupljanje da ponovo obučem dres naše jedne i jedine Bosne i Hercegovine”, kaže Ismet Sejfić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here