Nekadašnji reprezentativac BiH i trenutni kapiten Domžala, Senijad Ibričić ovih dana nalazi se na odmoru u Splitu i u razgovoru za klubsku stranicu Domžala govorio je o protekloj sezoni i planovima za narednu sezonu.

“Najvažnije je da smo sezonu završili u pozitivnom raspoloženju pobjedom. Sve u svemu, bila je to vrlo duga i zahtjevna takmičarska godina, kraj je bio odličan i iz toga moramo izvući pozitivne stvari i nastaviti u tom pravcu”, rekao je Ibričić nakon treće sezone u dresu Domžala.

Prvi trening za novu sezonu Domžale će odraditi u četvrtak 30. jula.

“Prvo moramo isprazniti glave, odmoriti se, razmisliti o svemu pomalo, jer takva sezona potpuno iscrpljuje čovjeka. Nadam se da ćemo do početka priprema biti spremni za nove izazove koji nas očekuju u narednom periodu. U novu sezonu moramo ući sa najvećim mogućim entuzijazmom, jer neće biti puno vremena za pripreme. Biće potrebno ponoviti nastupe sa posljednjih utakmica, gdje smo bili na visokom nivou i tako pružiti odgovarajući uvod.“

“Moramo nastaviti pozitivno razmišljati i što prije zaboraviti sve što se dogodilo u tek završenoj sezoni. Samo moramo gledati naprijed i nastojati svaki put biti bolji i uspješniji. Nakon razgovora sa glavnim trenerom i sportskim direktorom, donio sam odluku da i u novoj sezoni budem dio tima. Tako ulazim u četvrtu sezonu u dresu Domžala, ali vidjet ćemo kako će sve proći nešto kasnije, kada ćemo također tražiti rješenje koje će biti najbolje za sve strane” rekao je Senijad Ibričić, koji je postigao deset pogodaka za Domžale prošle sezone.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here