senijad ibricic
senijad ibricic

Naš bivši reprezentativac 33-godišnji Senijad Ibričić uživa u Sloveniji. Kapiten je Domžala, koje su izborile ponovo plasman u Evropu, u nedjelju je izabran u idealnih jedanaest za sezonu 2018/2019 iako je osvojio daleko najviše glasova da bude ponovo izabran za najboljeg igrača u sezoni, nažalost to priznanje mu nije pripalo, ali to ne umanjuje njegov uspjeh.

Telefon mu stalno zvoni, stižu poruke sa svih strana, kao i ponude klubova, ali on je danas otkrio da želi i dalje biti član Domžala i naredne godine postati prvak Slovenije; “Uživam u nogometu, tri godine zaredom izabran sam u idealnih jedanaest. Ponuda imam, ali teško da ću napustiti Domžale, jer imam ambiciju postati slovenski prvak i to ću pokušati u narednoj sezoni sa Domžalama.Pred kraj karijere uživam u onome što volim, u društvu sjajnih suigrača, sjajnog trenera, samo neka traje.“

Slovenci ga često porede sa našim selektorom Robertom Prosinečkim koji je igrao u Olimpiji iz Ljubljane pred kraj karijere i mnogi tvrde da poslje Prosinečkog, Ibričić je najbolji igrač koji je igrao u najboljoj ligi Slovenije. Svi ga cijene, poštuju i vole, treneri, igrači iz svih klubova, kao i sportski radnici.

Treba napomenuti i to da Senijad Ibričić ovih dana boravi u našoj zemlji, gdje prisustvuje edukaciji za trenera.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here