Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Senijad Ibričić trenutno je kapiten Domžala i u najboljoj ligi Slovenije odigrao je više od 10.000 minuta.

“To je jako lijep uspjeh koji mi puno znači. Drago mi je što sam prilično brzo uspio doći do tako visokog broja, jer imam iza sebe nešto više od 100 ligaških utakmica. Nakon dolaska iz Kopra, redovno sam igrao i u Domžalama, ali istovremeno vjerujem da ću uskoro premašiti magičnu granicu od 100 utakmica u dresu Domžala” rekao je Ibričić koji je u dresu Domžala do sada odigrao 91. utakmicu.

“Ušao sam u petu sezonu slovenačkog nogometa i ko bi prije nekoliko godina mogao pomisliti da će to biti slučaj danas. Do sada je sve bilo u najboljem redu, igranje na najvišem nivou je čast i privilegija, a povrijeda nije bilo. U dresu Domžala već sam doživio puno dobrih stvari, kako pojedinačno, tako i sa suigračima, tako da sam siguran da će tako biti i ubuduće. Prezadovoljan sam životom u Sloveniji i dugoročno gledam na cijelu situaciju”, rekao je Ibričić koji je u dresu Domžala postigao 36 pogodaka.

Senijad Ibričić je predvodio Domžale kao kapiten i u Evropi, kada su igrali protiv Marseillea, Freiburga, Malmea, Ulfe…

U prva dva kola Prve lige Telekom Slovenije, Domžale su upisali poraz i remi.

“Utakmica s Mariborom pokazala je da možemo biti puno bolji nego što smo bili u prošlosti. Istovremeno, mislim da na osnovu takvog učinka možemo graditi u budućnosti, kada budu nove važne utakmice prije pauze reprezentacije. U to vjerujem svim srcem, jer se trening odvija na vrlo visokom nivou, atmosfera u svlačionici je odlična i samo je pitanje vremena kada će započeti već viđeni period, kada će sve biti puno lakše. “

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here