Sergej Barbarez prethodnih godina nije želio da se oglašava niti da priča o dešavanjima u reprezentaciji, ali je ovaj put napravio izuzetak. Gostovao je u podcastu kod repera Frenkija i prokomentarisao dešavanja u reprezentaciji.

Razgovor se snimao dan nakon meča BiH – Poljska (1:2), te se Sergej osvrnuo na našu reprezentaciju.

“Gledao sam s rajom, to je bio roštilj neki, bazen i nas 12 ‘starijih’ momaka. Gledali smo, zezali se… Ja sam uvijek tu jedini realan i iz toga posla zato sve to gledam opuštenije. Mostarci su uvijek bili za reprezentaciju s puno energije i nerviranja, ali što je najvažnije reprezentacija se voljela i voljet će se uvijek”, rekao je Barbarez i osvrnuo se na meč protiv Poljske, te sadašnji igrački kadar.

“Liga nacija i jeste napravljena da bi zamijenila ove prijateljske utakmice samo s nekom većom dozom ozbiljnosti i da se igra za nešto. Na kraju krajeva mi imamo šansu da ako ne uspijemo kroz kvalifikacije odemo na EP kroz Ligu nacija. Vidi se da skoro nigdje nije počelo prvenstvo i svi ti momci su još uvijek u pripremama i prva stvar je da se ne povrijede, da ne dobiju koronu… Zato gledam na te stvari malo drugačije. Treba probati i sve se radi da se pripremi za te mečeve baraža”.

Promjena u igri i igračkom kadru i komentar na novog selektora?

“Pa, ne može se to promijeniti tek tako. Fino je vidjeti tu neke nove momke, za neke čak nisam ni čuo. Selektora znam i privatno iz Mostara i prije smo bili u Komitetu pri Savezu. Nadati se, po njegovom karakteru, da će biti to kako treba da bude barem pošteno odrađeno, a rezultati će pokazati da li je bio ili nije u pravu. Igrači će na terenu sigurno svaki put izgarati”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here