Šerif Konjević bio je zadužen za dobru atmosferu u Luksemburgu, gdje je Pjanić slavio transfer iz Juventusa u Barcelonu.

U razgovoru za sportsport.ba Konjević je govorio o tom događaju te nije krio oduševljenje zbog lijepog gostoprinstva od strane porodice Pjanić.

Ja ovih dana pjevam samo tamo gdje baš želim, a na Miralemovoj proslavi sam toliko uživao dok sam pjevao… On i njegovi gosti bili su jako zadovoljni. Trebali smo ostati do 10, a ostali smo do 12, to dovoljno govori”.

Dalje nastavlja sa hvalospjevima na račun fudbalera Juventusa.

“On je jedinica mjere za čovjeka kako treba da se ponaša. A, kako i ne bi bio kada su ga tako divni roditelji odgajali”.

Je li Miralem imao neku posebnu muzičku želju?

“Sve što sam ja pjevao, pjevao je i on sa mnom. Evo, na primjer ta pjesma o sinu bila je jako emotivna. Bio je tu i njegov otac koji je plakao s njim, a skupa s njima i ja. Bilo je vrlo emotivno…”

Pjevač koji je tokom karijere otpjevao na desetine hitova kaže kako je u proteklim godinama muzikom uveličavao proslave brojnih fudbalera.

“Dug je spisak igrača kojima sam pjevao, ali ovo je zaista bilo nešto posebno. Miralem je napravio posebnu stvar i zaslužio je to”.

Hoćete li zbog Pjanića pratiti i navijati za Barcelonu?

“Ja podržavam sve ono što je kvalitetno i uspješno, pa tako i njega. Ne vidim razlog zašto sada ne bih navijao za Barcelonu? Ja podržavam sve što je uspješno, i Želju i Sarajevo, simpatiziram i klubove iz Banja Luke, Mostara…”.

Je li bilo dogovora oko odlaska na neku utakmicu Barcelone kada Miralem i zvanično bude njen član?

“Pa, ja nisam za sada ništa dogovorio, ali moj sin će sigurno ići. Moram reći ovim putem da sam toliko prijatno iznenađen porodicom Pjanić da je to nevjerovatno. Ne bih sada puno spominjao poklone poput dresa ni slično koje sam dobio jer i bez obzira na to oni su mi prirasli srcu svojom skromnošću i lijepim ponašanjem”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here